Köket från söderns USA

Det finns intressen som brukar samla människor kring ett och samma ställe. Något som är gemensamt för många där man kan utbyta sina unika upplevelser av händelsen. Det lär vara så att de allra flesta i Sverige är medvetna om och har kommit i kontakt med maten från USA. Men alla har kanske inte kommit i kontakt med den som kommer från södern, men massa olika grytor, där det vegetariska faktiskt var mer dominant ett tag än vad köttätandet var, mycket beroende på förutsättningarna som fanns i området. Det var dock en del vilt som stod på menyn och en hel del saltat kött. Man åt dessutom mycket ris, som ofta kompletterades av majsmjöl i olika former. Det som också gjorde den amerikanska södern känt är att maten väldigt ofta kryddades mycket, vilket innebar en hel del starka rätter som stått på borden.

Det här är en influens som vi gärna för in i våra matrika events som vi erbjuder. Dels för att vi själva tycker att maten är väldigt attraktiv, både till utseende och smak, men dels också för att vi vill visa att amerikansk mat är så mycket mer än bara hamburgare, friterad kyckling och pizza. Det finns en rik matkultur där som ser väldigt annorlunda ut än vad man först föreställer sig och att ge människor möjligheten att lära sig mer om matkulturer, samtidigt som man umgås i ett professionellt sammanhang, tror vi är väldigt effektfullt. Självklart kommer menyn för dagen att vara inspirerad av det södra amerikanska köket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *