När vi snabbt behöver lite extra personal

Ibland så händer det att vi behöver extra personal för att kunna arrangera våra event. Det kan bero på att någon eller några av våra medarbetare är sjuka, eller helt enkelt att vi tagit på oss mer arbete än vi klarar. Eller så är det helt enkelt planerat: vi har åtagit oss ett uppdrag väl medvetna om att det kommer att behövas ett antal extra händer för att det hela ska fungera. Det är ju egentligen ingenting konstigt med det, att anlita bemanningsföretag är något som många företag behöver då och då – vissa perioder är det helt enkelt väldigt mycket att göra, men inte så pass ofta att det skulle fungera att anställa personal på heltid för att täcka upp.

Gammal bemanning

Mycket att göra till jul!

Mycket att göra till jul!

Det beror givetvis på situationen, men för det mesta brukar vi anlita Seniorbolaget Bemanning när vi behöver lite extra personal. Seniorbolaget har en stor pool av lite äldre arbetare som har god erfarenhet, och som alltid gör ett bra jobb. Nu ska vi inte säga att yngre personer inte kan vara fullt kompetenta de heller (vi är ju rätt unga själva, om inte annat), men det känns ändå lite som om den som har lång livserfarenhet också har ett lugn, kombinerat med en attityd att problem är till för att lösas utan att få panik när någonting går fel. För det gör det ju nästan alltid när man arrangerar ett event, och vårt jobb är ju att göra så att eventdeltagarna inte märker det.

Nu närmar sig jul och december är en månad då vi allt som oftast får in väldigt många förfrågningar om att anordna företagsevent. Med andra ord, vi vet att vi kommer att behöva anlita seniorbolaget en hel del i december för att hinna med allt, och det är vi bara glada över. Måhända blir den rent ekonomiska vinsten inte riktigt lika stor som om vi kunde göra allt ”in-house” så att säga. Men å andra sidan, det är alltid trevligt att jobba tillsammans med grabbar och tjejer från Seniorbolaget. Trevliga typer som gör ett bra jobb, helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.