Det luktar illa i källaren

Det flesta gånger är det så att våra egna lokaler inte är till för våra kunder. Givetvis så tar vi emot besökare som vill kolla på vad vi kan göra för dem, och många kunder vill också sköta planering och liknande av events i våra kontorslokaler. Men det är inte speciellt ofta som vi har kunder på plats en längre tid, så våra lokaler inhyses av oss som jobbar här främst. Det gör att vi har skjutit på ett problem som har varit här länge, ett problem som nu börjar sprida sig alldeles för mycket. Det handlar om källaren och lukt som har blivit allt sämre, väldigt fort.

Det spökar

Den här lukten har varit närvarande ganska länge, men det är först nu som den börjar bli väldigt tydlig. Det är inte direkt angenämt att gå ner i källaren numera, och de flesta av oss försöker att undvika det så gott det går, men vi har vårt omklädningsrum där nere, vilket innebär att vi måste göra det förr eller senare. Vi är ganska säkra på att det är mögel som är problemet och eftersom vi tidigare har klarat oss bra med lukten så har vi inte gjort något åt det, men nu börjar det sprida sig så mycket att man kan känna vissa hintar av det uppe i kontorsmiljön, speciellt i fikarummet. Det har med andra ord blivit ett stort problem som måste lösas.

Vad är det för mögel?

Vi har kollat lite på vad det kan vara för typ av mögel som vi har drabbats av och kanske om vi skulle kunna göra något åt det själv. Det är inte alldeles säkert, men det skulle i så fall kunna spara oss och vår hyresvärd en hel del pengar, och ju bättre relationen är med hyresvärden desto mer kan vi leda honom åt det hållet vi vill. Han har varit jobbig att ha att göra med tidigare, och det här lär knappast hjälpa.

Mögel är ett miljöproblem i hus och ett hälsoproblem för människor. Så vi har nog kommit fram till att det är svartmögel som är problemet, och för er som funderar på hur svartmögel egentligen ser ut så kan vi tipsa er om att titta på den här filmen:

Vår förhoppning är att det kommer gå lika enkelt för oss att få bort det mögel som finns där nere, men problemet är väl att det kan finnas mögel på sådana ställen som vi inte ser. Det är därför som vi har en plan att följa om det skulle vara så att våra egna försök inte lyckas. Vi kommer att höra av oss till en firma som verkligen får bege sig in i alla vinklar och vrår för att hitta det som problemet kanske består av. Hur som helst så kommer vi att göra det som krävs för att vi ska kunna bli kvitt den lukt som allt mer börjar ta över våra gemensamma utrymmen.

Det här kommer i slutändan inte enbart vara bra för oss som anställda, då vi får ett utrymme igen som är möjligt att använda och trevligt att uppehålla sig i. Det kommer också att vara bra för de kunder som vi faktiskt bjuder in på kontoret, då de kommer slippa känna lukter, samtidigt som vi slipper vara oroliga för det. Med andra ord är det här alltså ett sätt för oss att göra det säkrare att få ut det mesta av vår verksamhet, utan störande inslag. Dessutom undviker vi uppenbara hälsorisker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.