Whisky på fint vis

Vi har nu ytterligare ett erbjudande på vår lista – whiskyprovning med klass. Whisky är en dryck med långa anor, och det svenska intresset för den ädla drycken har stadigt ökat under senare år. Dessutom har vi ju numera också en högklassig svensk tillverkare av whisky, Mackmyra, som ju vunnit flera stycken fina internationella priser. De har dock under senare år haft det lite motigt, inte för att deras whisky inte håller hög klass, utan helt enkelt för att efterfrågan gjort att företaget växte snabbare än de egentligen klarade av. Men vi tror och hoppas att Mackmyras växtvärk är över nu och att vi kan njuta av deras mycket goda whisky i många år framåt. Givetvis ingår Mackmyra bland de whiskysorter vi låter er prova på, bland många, många andra.

Fina karaffer
Whiskyflaskor må vara fina, men vi väljer ändå att servera whiskyn som ska provas i karaffer. Det rör sig heller inte om vilka karaffer som helst, utan Nachtmann whiskykaraff i kristall. Inramningen är ju nästan lika viktig som whiskyn i sig vid provning, och vi kan garantera att karafferna gör att det hela känns lite extra speciellt. Men det är inte det enda skälet till att vi väljer att servera whiskyn på karaff. När man inte får se flaskan innan man provsmakar så kommer ens upplevelse att vara ”ofärgad”, så att säga. När man vet att det är en extra fin och dyr whisky man provsmakar så kommer det att färga ens upplevelse betydligt.

Många överraskningar väntar
Genom att inte avslöja på förhand vilken whisky som serveras så kommer det att leda till många spännande och roliga överraskningar. Det är långt ifrån alltid den dyraste whiskyn som anses godast i olika blindtest. Vem vet, efter en whiskytestning hos oss kanske ni kommer att hitta nya favoriter som ni aldrig riktigt tänkt på att prova innan. Vi kan utlova en bred och spännande blandning whisky, från lite billigare sorter till en del riktigt exklusiva och dyra. För dig som är det minsta intresserad av whisky så kan vi utlova en rolig och spännande kväll. Må godast, inte dyrast, whisky vinna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.